Menu

Jeugd: Lidmaatschap, Lessen & Activiteiten

Wij hebben bij Golf Midden-Brabant een leuke en gezellige groep jeugd van allerlei leeftijden. Zin om te leren golfen? Dan ben jij van harte welkom bij ons!

Hieronder meer informatie, zoals: jeugdlidmaatschap, jeugdlessen en jeugdactiviteiten.

Jeugdlidmaatschap

Jeugd kan op Golf Midden-Brabant tegen een aantrekkelijk tarief lid worden. Zo kan jij op een laagdrempelige en voordelige manier de golfsport en Golf Midden-Brabant instromen en verder ontdekken.

Jeugdlidmaatschap t/m 18 jaar: €135,- Speelrecht* per jaar + € 20,- Clubcontributie per jaar.
*En per (groot)ouder die lid is, ontvangt het (klein)kind 50% korting op het speelrecht! Dan betaal je dus maar €67,50 Speelrecht per jaar + € 20,- Clubcontributie per jaar.

Het speelrecht van een jeugdlid geeft onbeperkt toegang op alle dagen van de week, m.u.v. woensdagen, tot alle faciliteiten incl. gratis en onbeperkt gebruik van ballen op de driving range (= veld met oefenmatten). Op woensdagen heb je alleen geen toegang tot de 18 holesbaan, maar wel gewoon op alle oefenfaciliteiten, zoals: Par 3 Pitch & Putt oefenbaan, driving range, putting green, oefenbunker en chipping area. De vereniging zorgt met de contributie voor diverse wedstrijden en jeugdactiviteiten. Daarnaast een (digitale) NGF-pas, Golfverzekering en Handicapregistratie Q-kaarten/home-course.

  • 18 holes par 72 wedstrijdbaan (toegang met baanpermissie)
  • 9 holes par 3 pitch & putt oefenbaan
  • Driving range incl. onbeperkt gratis gebruik ballen
  • Putting green
  • Chipping area
  • Oefenbunker
Jeugdlessen & activiteiten

De jeugdlessen zijn leuk, gaaf, leerzaam en gezellig! De jeugdlessen zijn alleen mogelijk in combinatie met het jeugdlidmaatschap.

Voor jeugdleden hebben we een speciaal lesprogramma opgesteld. Het eerste jaar, als jij begint met golfen, zijn de helft van alle jeugdlessen gratis! De volgende jaren zijn de kosten €125,-. Het lesprogramma vindt meestal plaats op zondagen en het totale lesprogramma bestaat uit in totaal +/-16 uur jeugdles, verschillende oefenmomenten en diverse activiteiten/wedstrijden. Bekijk hier het gehele jeugdprogramma met planning.

Hoe ga jij leren golfen?
Wij werken volgens het speciale 5-stappenplan van de NGF voor jeugd waar je in kleine overzichtelijke stappen steeds verder komt. Elke stap wordt afgerond met een testje. Als je slaagt krijg je een bijpassend label!

Met de eerste drie stappen leer je alles over de techniek van de verschillende slagen, de belangrijkste regels en de veiligheid. Als je slaagt voor stap 3 ontvang je het ´Eagle-label´ en mag je zelfstandig op de par 3 baan spelen. Als je slaagt voor stap 4 mag je met jouw ´Albatros-label (=Baanpermissie)´ op de grote 18 holesbaan spelen. Na stap 5 beschik jij over een WHS-golfhandicap! Deze 5 stappen voor jeugd is uiteindelijk Stap 1: Baanpermissie & Theorie + Stap 2: WHS-Golfhandicap, uit het reguliere NGF 9-stappenplan.

Heb je zelf nog geen golfclubs?
Geen probleem! In het begin staat bij elke jeugdles een golftas met de belangrijkste golfstokken voor jou klaar.

Hoe oud moet je zijn voor het 5-stappenplan?
Het speciale 5 stappenplan is speciaal voor jeugd van 6 t/m 14 jaar. Ben je al 14 of ouder? Dan volg je het reguliere NGF 9-stappenplan van de NGF. Je krijgt les van een echte golfpro en wordt ondersteund door een jeugdcoach.

Wanneer vinden de lessen plaats?
De lessen vinden plaats op zondagen. Op dit moment zijn er 6 groepen met ongeveer 5 à 6 jeugdleden per groep. De groepen zijn ingedeeld op basis van leeftijd en niveau.

 

Onze sponsoren

Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca