Menu

Opleiding, regelkennis en examens

Onze opleidingen zijn gebaseerd op het 9-stappenplan van de NGF.
In Stap 1 en 2 is ook de regelkennis opgenomen. Deze regelkennis is belangrijk om veilig te kunnen golfen, deze sport naar behoren te kunnen uitoefenen en op een correcte manier mee te kunnen doen aan wedstrijden.
Minstens zo belangrijk is dat naarmate de kennis van de regels beter worden beheerst het spel interessanter wordt. Aan de afronding van Stap 1 is een Baanpermissie verbonden en aan de afronding van Stap 2 de Toekenning voor Handicap 54.
Een van de voorwaarden voor de afronding van beide stappen is dat de kandidaat beschikt over voldoende regelkennis. 

Voordat aan het einde van Stap 1 wordt overgegaan tot het verlenen van Baanpermissie zal door de pro en de mentor worden vastgesteld of de kandidaat de kennis over etiquette, veiligheid en doorstroming in voldoende mate beheerst.
Aan de afronding van Stap 2 is een regelexamen verbonden dat wordt afgenomen door de Regel- en Handicap Commissie.


1.) Voorbereiding

Bij inschrijving als lid heeft de deelnemer het lesboek 'Golfregels voor Startende Golfers' ontvangen. De lesstof van de eerste twee hoofdstukken is gericht op Stap 1. De bestudering van het volledige boek geeft een prima voorbereiding op het regelexamen.

Op onderstaande handige website van de NGF & GOLF.NL, kan je gehele regelexamens of onderdelen van de theorie oefenen: https://www.golf.nl/golfsport/regels/golfregels-oefenen-golfregelexamen 

Bij de eerste twee stappen wordt de kandidaat voor het theoretische deel begeleid door de pro en de mentor.
Als laatste stap bij deze theoretische begeleiding biedt de vereniging een praktijkles aan. Voor deze regelles is op de par-3 baan een lesparcours uitgezet. in deze les van 90 minuten worden de meest voorkomende examenvragen op praktische manier behandeld en is er ruimte om nog prangende vragen te behandelen.


2.) Lessen, examens, kosten en aanmeldingen

De praktijklessen over regelkennis (theorie) worden buiten op de 'Par 3 pitch & putt baan' gegeven. U hoeft zelf geen golfspullen mee te nemen. Het regelexamen (theorie) wordt gegeven op de eerste verdieping in het clubhuis. Zowel de praktijklessen als regelexamens worden resp. afgenomen door de Regel- en Handicap Commissie.

Kosten:
De praktijkles is gratis.

De examengelden zijn:

  • leden €10,-

Herexamens:

  • leden €5,-

3.) Planning + inschrijven: lessen en examens

Inschrijven via de lijst(en) op het prikbord in de entreehal van het clubhuis!

 


Onze sponsoren

Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca