Menu

Opleiding, regelkennis en examens

Onze opleidingen zijn gebaseerd op het 2-Stappenplan van golfclub Midden-Brabant.
In Stap 1 en 2 is ook de regelkennis opgenomen. Deze regelkennis is belangrijk om veilig te kunnen golfen, deze sport naar behoren te kunnen uitoefenen en op een correcte manier mee te kunnen doen aan wedstrijden. Minstens zo belangrijk is dat naarmate de kennis van de regels beter worden beheerst het spel interessanter wordt.

Aan de afronding van Stap 1 is de NGF-Baanpermissie verbonden en aan de afronding van Stap 2 de weg naar toekenning Handicap 54.
Een van de voorwaarden voor de afronding van beide stappen is dat de kandidaat beschikt over voldoende regelkennis. 

Voordat aan het einde van Stap 1 wordt overgegaan tot het verlenen van NGF-Baanpermissie zal door de pro en de mentor worden vastgesteld of de kandidaat de kennis over: Integer Handelen, Rekening houden met Anderen en Zorg voor de Baan in voldoende mate beheerst. Zodra de NGF-Baanpermissie is verstrekt kan gaat de deelnemer over naar Stap 2 en kan dan direct al twee maanden lang bij Midden-Brabant op de verenigingsdagen onbeperkt spelen. Deze permissie geeft ook het recht om op veel andere banen te spelen. Check voor de zekerheid het toelatingsbeleid van de gekozen baan.
Aan de opleiding is het NGF-Golfregelexamen verbonden.

Voor het praktische gedeelte van het golf ontvangt de kandidaat het boekje Stappenplan- Beginnen met Golf. In deze uitgave kan hij/zij alles vinden wat er nodig is om zich de golfsport eigen te maken tot en met handicap 36.

 


1.) Voorbereiding

Bij inschrijving als lid heeft de deelnemer een leenexemplaar het lesboek 'Golfregels voor Startende Golfers' ontvangen. De lesstof van de eerste twee hoofdstukken is gericht op Stap 1. De bestudering van het volledige boek geeft een prima voorbereiding op het regelexamen.

Op onderstaande handige website van de NGF & GOLF.NL, kan je gehele regelexamens of onderdelen van de theorie oefenen: https://www.golf.nl/golfsport/regels/golfregels-oefenen-golfregelexamen 

Bij de eerste twee stappen wordt de kandidaat voor het theoretische deel begeleid door de pro en de mentor.
Als laatste stap bij deze theoretische begeleiding is een praktijkles gegeven door een van onze Regelcommissarissen. Voor deze regelles is op de par-3 baan een lesparcours uitgezet. In deze les van 90 minuten worden de meest voorkomende examenvragen op praktische manier behandeld en is er ruimte om nog prangende vragen te behandelen. De examenkandidaat is verplicht deze regelles te volgen.


2.) Lessen, examens, kosten en aanmeldingen

De praktijklessen over regelkennis (theorie) worden buiten op de 'Par 3 pitch & putt baan' gegeven. U hoeft zelf geen golfspullen mee te nemen. Het regelexamen (theorie) wordt gegeven op de eerste verdieping in het clubhuis. Het beste tijdstip om de theorieles te volgen en examen af te leggen is rond het einde van Stap 1. Zowel de praktijklessen als regelexamens worden resp. afgenomen door de Regel- & Handicap Commissie. Als alternatief voor het regelexamen in het clubhuis biedt de golfclub Midden-Brabant samen met de NGF de mogelijkheid om het examen digitaal af te leggen. Je mist dan wel de leerzame gezamenlijke nabespreking van het examen in het clubhuis. Als je het examen digitaal wilt afleggen dien je wél ook de theorieles te volgen en het les-en examengeld te voldoen. Het digitale examen kun je aanvragen per mail aan regel-handicap@golfclubmiddenbrabant.nl. Wij zorgen ervoor dat er dan een digitaal examen voor je klaar komt te staan. Vergeet niet je ook in te schrijven voor de theorieles op de kleine baan!

Kosten:
De praktijkles is gratis.

De examengelden zijn:

  •  €10,-

Herexamens:

  •  €5,-

3.) Planning + inschrijven: lessen en examens

Inschrijven via de lijst(en) op het prikbord in de entreehal van het clubhuis!

 


Onze sponsoren

Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca