Menu

Uitslagen + Foto's | M-B Guest Cup 2021 (woe. 28 juli) |&| KBO Golfkampioenschap 2021 (woe. 4 aug.)

Geplaatst: 05-08-2021

Deze (externe) wedstrijden organiseren wij, als exploitant van de Golfbaan, al jarenlang en één per jaar, voor o.a. gast-/ greenfeespelers van onze baan en natuurlijk bij de KBO Golfdag vanzelfsprekend ook leden van de KBO.

Door Covid19 en de maatregelen, was het een behoorlijke uitdaging... Niet de organisatie op de dag zelf en het in acht nemen van de RIVM Richtlijnen, want dat kan makkelijk op en rond een golfbaan en met voldoende ruimte in- en buiten de horeca.

Vooral het korte tijdsbestek voor aankondiging, uitnodigen, communicatie en promotie van beide wedstrijden was lastig en kortdag. Pas 1.5 maand geleden wisten we namelijk dat we deze wedstrijden überhaupt konden gaan organiseren dit jaar. Maar toch zoals elk jaar beide dagen weer: super, gezellig, competitief en geslaagd!

Zo vinden beiden wedstrijden, sinds jaar en dag, vaak plaats op dezelfde dagen/data, namelijk:

  • Midden-Brabant Guest Cup | Vaak laatste woensdag in maand juli | Noteer dus alvast met potlood voor 2022!
  • KBO Golfkampioenschap | Vaak eerste woensdag in maand augustus | Noteer dus alvast met potlood voor 2022!

Hopelijk heeft iedereen bij de edities van dit jaar 2021, weer net zo genoten als ons. Zie verderop deze pagina, van beide wedstrijden: de verslagen + uitslagen + foto's van de winnaars!

  • Zie hier ons aanbod + tarieven van: Het lidmaatschap, Abonnementen, Strippenkaart etc. 
  • Zie hier ons aanbod + tarieven van: Greenfee + Golf & Eat Arrangementen (incl. korting)!
  • Of pak op een woensdag in augustus nog dezeZomer-Flight-Actie’ mee!



M-B GUEST CUP 2021|VERSLAG|UITSLAG|FOTO WINNAARS

Woensdag 28 juli 2021 speelden we de jaarlijkse Midden-Brabant Guest Cup voor greenfee-/ gastspelers van onze baan.

Er deden ondanks het feit we pas laat wisten of het überhaupt mogelijk was om deze wedstrijd te organiseren vanwege de coronamaatregelen, en we daardoor dus ook pas heel laat de promotie/communicatie konden doen, toch een zeer mooi aantal van 62 deelnemers mee! Hiervan waren er 47 heren en 15 dames. Verdeeld over twee categorieën, namelijk 19 spelers bij strokeplay en 43 spelers bij stableford.

We hebben een nagenoeg droge (1 kleine regenbui), zeer spannende, gezellige en vlot gespeelde ‘18 holes wedstrijd met shotgunstart om 11.00 u’ gehad! Na binnenkomst en inlevering van scorekaarten, ontving iedere flights de consumptiemunt voor iedereen en daarna een lekker bittergarnituur. Dus ook de bourgondische en innerlijke mens is aan bod gekomen. Vervolgens was de prijsuitreiking en waarna meer dan de helft nog lekker is blijven borrelen + heeft genoten van de heerlijke luxe BBQ!

Bij deze feliciteren wij nogmaals van harte de volgende winnaars in twee categorieën, namelijk: (1) de ‘strokeplay-categorie (hcp 0-18.0)’ en de (2) ‘stableford-categorie (hcp 18.1 t/m 30.0)’. Bij gelijke score, is gekeken naar degene met de beste handicap.

Tot snel en sowieso tot de volgende editie van de M-B Guest Cup in 2022!

 


KBO Golfdag 2021|verslag|uitslag|Foto winnaars

Afgelopen woensdag 4 augustus 2021 is de jaarlijkse KBO Midden-Brabant Golfdag gespeeld (kampioenschap of clinic)! Dit mede dankzij hulp en mede organisator Aernout Dorpmans. Tevens lid van onze baan/club en lid van KBO. Daarnaast completeerde zijn vrouw 'Joke', op het laatste moment nog het deelnemersveld, zodat we precies op alle 18 holes een flight van 3 personen per hole hadden. Super bedankt beiden!

Er deden ondanks het feit we pas laat wisten of het überhaupt mogelijk was om deze wedstrijd te organiseren vanwege de coronamaatregelen, en we daardoor dus ook pas heel laat de promotie/communicatie konden doen, toch een zeer mooi aantal van 54 deelnemers aan de wedstrijd mee en 5 aan de clinic! Bij de wedstrijd waren dit 23 dames en 31 heren. Verdeeld over drie handicap-categorieën, namelijk: (1.) 5 spelers bij strokeplay (hcp 0-18.0), (2.) 44 spelers bij stableford (hcp 18.1-36) en (3.) 5 spelers bij stableford (hcp 37-54).

We begonnen de dag en de ontvangst met een lekkere kop koffie of thee en cake. Daarna gingen sommige nog even voor de ‘briefing van 10.30 uur’ inslaan op de oefenfaciliteiten.
We hebben sowieso betreft ‘het weer’ al een prachtige overwegend zonnige dag gehad! Vooral bij de stableford categorieën was het ook nog eens zeer spannend. Verder een gezellige en sfeervolle ‘18 holes wedstrijd met shotgunstart om 11.00 u’ gehad met zijn allen!

Die clinic-ers zijn om 11.30 u gestart met hun programma en hebben hopelijk ook een fijne dag gehad en genoten.
Na binnenkomst van iedereen van de wedstrijd en vervolgens inlevering van scorekaarten, was de uitslag al vlot bekend. Daarna, tijdens het napraten en borrelen, dus direct overgegaan tot de prijsuitreiking. Tot slot heeft nadien nog meer dan de helft lekker genoten van het heerlijke ‘koud-/ warm buffet’ en zijn zij dus ook nog in de culinaire watten gelegd!

Bij deze feliciteren wij nogmaals van harte de volgende winnaars in drie hcp-categorieën, namelijk: (1.) Strokeplay (hcp 0-18.0), (2.) Stableford (hcp 18.1-36) en (3.) Stableford (hcp 37-54). Bij gelijke score, is gekeken naar degene met de beste handicap.


Tot snel en sowieso tot de volgende editie van de KBO Golfdag in 2022!

Onze sponsoren

Golfbaan Midden-Brabant op Leadingcourses.com
Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca