Menu

Tijdelijke plaatselijke regels

Zie verderop deze webpagina de tijdelijk geldende plaatselijke regel(s). Eerst nog even een belangrijke tip!


TIP!

Check a.u.b. altijd: voordat je thuis vertrekt naar de baan, voordat je aanmeldt en voordat je start:

  • De online baanstatus hier op de homepage (scroll/swipe op die webpagina naar beneden);
  • Het informatiebord buiten richting de entree van het clubhuis, waar je altijd langs komt;
  • Het prikbord binnen in entreehal clubhuis, waar je ook met jouw pasje aanmeldt en startbewijs in ontvangst neemt.

Mochten er over de informatie en lokale regels op o.a. deze webpagina en het prikbord vragen zijn, dan kan je deze stellen aan de Regel en Handicap Commissie via: regel-handicap@golfclubmiddenbrabant.nl  


Tijdelijke Plaatselijke Regel(s) | zie ook infobord + prikbord

Op dit moment zijn gelden de volgende tijdelijke plaatselijke regels:

Tijdelijke Plaatselijke Regel: No Play Zone

‘Het gebied binnen de rode hindernis gemarkeerd door rode palen met groene koppen op hole 2 is een verboden speelzone. Als een bal binnen de hindernis in deze verboden speelzone ligt, mag de bal niet worden gespeeld zoals deze ligt en moet de belemmering door de verboden speelzone worden ontweken volgens Regel 17.1e (1 strafslag).

Straf voor het spelen van een bal van een verkeerde plaats in overtreding van een Plaatselijke Regel: Algemene Straf volgens Regel 14.7a.’

Tijdelijke Plaatselijke regel: ‘Plaatsen’ in de winterperiode 

Deze regel is alleen van kracht als naast publicatie van deze Plaatselijke Regel op het mededelingenbord (binnen) ook op het mededelingenbord buiten bij de ingang is aangegeven dat de 'plaatsen' van toepassing is. De Plaatselijke Regel kan uitsluitend gelden voor zo lang de baan, veroorzaakt door winterse omstandigheden minder goed bespeelbaar is.

‘Als een bal in een deel ligt van het algemene gebied, gemaaid op fairwayhoogte of lager, mag de speler zonder straf eenmaal de oorspronkelijke bal of een andere bal plaatsen in het gebied waarin geplaatst mag worden en dan spelen. Het gebied waarin geplaatst mag worden moet voldoen aan de volgende eisen.

  • Referentiepunt: Plaats van de oorspronkelijke bal,
  • Afmeting van het gebied gemeten vanuit het referentiepunt:kaartlengte (15 cm) maar met de volgende beperkingen:
  • Beperking van de plek waarin geplaatst mag worden:
    • Mag niet dichter bij de hole zijn;
    • Moet in het algemene gebied zijn.

Bij de toepassing van deze Plaatselijke Regel, moet de speler een plek voor het plaatsen van de bal kiezen en de procedures volgen voor het terugplaatsen van de bal volgens Regel 14.2b(2) en Regel 14.2.e.

Straf voor het spelen van een bal van een verkeerde plaats in overtreding van deze Plaatselijke Regel: Algemene Straf voor het Spelen van een Bal vanaf een Verkeerde Plaats volgens Regel 14.7a.’

 

Dringend advies: 'PLAATSEN'

Voor de spelers die een non-qualifying ronde lopen geven we het dringende advies de bal vanuit het algemene gebied niet te spelen zoals hij ligt maar te plaatsen op maximaal 1 stoklengte. Aan deze spelers ook het dringende verzoek om de gebieden waar pas gras is ingezaaid volledig te ontwijken.

Dank voor uw begrip!!
De baancommissie

 

 

Onze sponsoren

Golfbaan Midden-Brabant op Leadingcourses.com
Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca