Menu

Sproeiverbod???

Geplaatst: 10-05-2022

Beste golfers,

Maartse buien zonder buien (0mm regen). Aprilse grillen zijn er wel geweest vooral in de temperatuur maar helaas ook niet genoeg regen (33mm regen). Momenteel is het koud en zeer droog. De wind blijft momenteel uit het noorden en oosten komen. Omdat de wind uit het noorden en oosten blijft komen zal er niet veel regen komen. De windrichting zal moeten veranderen naar het zuiden of zuidwesten dan is de kans groter dat het zal regenen.

Een voordeel aan het goede weer is dat u wel veel golfuren heeft en dat u nu uw hcp kan verbeteren. Door het droge weer is de rough momenteel nog niet extreem dik waardoor u uw bal beter kan vinden t.o.v. vorig jaar.

Normaal is ons maaiseizoen al een week of 2 bezig, maar door de droge weersomstandigheden kunnen wij momenteel niet veel maaien. Er is nl nog geen extreme grasgroei. Bij dit weertype zijn we normaal volop aan het beregenen maar de waterschappen van de Provincie Noord-Brabant hebben beslist dat er op grasvelden tot 1 juni niet mag beregend worden uit een bron. Wij met onze golfbaan liggen dan ook nog eens in een regio dat je ook niet uit oppervlakte water mag beregenen.

De golfalliantie (NGF, NVG en NGA) en wij zelf zijn in onderhandeling met de waterschappen om toch een uitzonderingsmaatregel te krijgen voor de golfbanen in de provincie Noord-Brabant. We moeten er vanuit gaan dat het moeilijke onderhandelingen gaan worden.

Wij als greenkeepers hopen (met natuurlijk de golfers mee) dat we de tees en greens mogen blijven beregenen en dat alle golfbanen in deze provincie dezelfde maatregelen krijgen.

Lees hieronder de artikelen van het waterschap “De Dommel", waar wij onder vallen:

https://www.dommel.nl/tijdelijk-verbod-gebruik-grondwater-voor-het-beregenen-van-grasland

https://www.dommel.nl/onttrekkingsverbod

 

Onze sponsoren

Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca