Menu

Processierupsen, hitte, teken, dazen, etc.

Geplaatst: 31-05-2022

Niet om u bang te maken voor deze (en andere eventueel niet genoemde zaken), maar om u hierop attent te laten zijn. Doe er u voordeel mee, met deze tips.

Bescherm u eventueel goed tegen deze zaken, dus:

  • Smeer tijdig en met voldoende beschermende zonnefactor in.
  • Neem zelf voldoende water mee de baan in.
  • Smeer/spuit tegen ongedierte.
  • Etc. etc.

 

Ga dus goed voorbereid de baan in deze maanden. Wij verkopen geen smeerseltjes hiervoor aan de receptie….en: 'een gewaarschuwd mens telt voor twee'! Veel golf plezier, laat dat het mooei spelletje niet 'bederven'.


EIKEN processie rups (EPR)

 

U leest het in de krant, op social media, onze nieuwsbrieven, flyers in het clubhuis. Van alles over de processierups, ontstaan, nestvorming, gevaar door de haartjes, behandelings methodes, etc. etc.

Knoop dit goed in uw oren en pas goed op. Ook wij hebben verschillende haarden van deze processierups, op verschillende holes. Wees gewaarschuwd!

Op welke holes? Holes met bomen er omheen... De bomen aanwijzen heeft geen zin, omdat de haartjes ook door de wind worden meegevoerd.

Mocht je er last van hebben? Zorg dat je thuis met tape/plakband de 'verdachte zone' een keer stript om de haartjes weg te halen... Tegen de jeuk werkt ook warm föhnen. 

 

 

Lees meer info en advies vanuit de NGF en GOLF.NL: www.golf.nl/beter-golfen/gezondheid/pas-op-voor-de-eikenprocessierups 

Bij overlast tijdens het golfspel kan men gebruik maken van deze regel:

 


HITTE:
Gebruik uw gezonde verstand!
Deze 'eigen verantwoordelijkheid' zouden we ook op dit item kunnen loslaten: hitte!
U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen gezondheid en welbehagen. Soms zien we mensen van de baan komen dat je denkt: onverantwoordelijk. Het gaat niet om een hoekhuis... Het is maar een spelletje... Let op:
  • Neem allereerst voldoende water mee en vul dit eventueel zelf aan na hole 7 en/of 9 bij onze nieuwe stokkenwasplaats/drinkwater.
  • De marshal KAN water bij zich hebben, maar dit is niet zijn taak en plicht.
    Reken daar dus niet te veel op.
  • Daarnaast MAG u natuurlijk ook best stoppen hoor, met het golfrondje! Als u zelf vindt dat het te warm is (of onweert of te veel regent of……) dan stopt u toch gewoon. Geen schande. Volgende keer weer: nieuwe ronde, nieuwe kansen.
  • Bekijk hier via het KWF meer info over gevaren van de zon, de juiste zonnebrand en het gebruik hiervan
TIP: kom anders eens ‘s avonds een (extra) rondje lopen: heerlijk en rustig!!

 

 


teken
Omdat voorkomen beter is dan genezen volgt hieronder een stappenplan om de kans op een tekenbeet en eventuele ziekte zo klein mogelijk te maken.

Meer info over teken en golfbanen op GOLF.NL...

 

 

Onze sponsoren

Golfbaan Midden-Brabant op Leadingcourses.com
Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca