Menu

NIEUWE BAANHANDICAP TABELLEN; WAT IS ER VERANDERD?

Geplaatst: 04-07-2024

Woensdag 26 juni zijn de baanhandicap tabellen aangepast. Wat is er precies veranderd?

In het eerste bericht hadden we al gezegd dat er een nieuwe rode tee op hole 2 is aangelegd en dat de grootste veranderingen zullen worden ervaren door de speler die van de blauwe afslagplaats gebruik maakt. 

Maar er zijn ook voor rood, geel en wit enkele aanpassingen die de aandacht vragen.

We behandelen de aanpassingen hole voor hole.

HOLES:

Hole 1: De blauwe tee gaat van geel naar rood. Afstand was 368 meter, nu 337. De green is al goed in beeld na een slag van 170 meter.

Hole 2: De nieuwe rode tee ligt links van de oranje afslagplaats. Afstand voor rood was 216 meter, nu 188. Ook wit is verplaatst. De afslagplaats is nu helemaal achter op de tee!

Hole 3: De afstand voor blauw was 454 meter. Nu 405. Belangrijker.. met een slag van 150 meter lig je al aan het begin van de dogleg.

Hole 5: Blauw gaat van geel naar rood. Was eerst voor blauw een dogleg van 361 meter. Nu 321.  Met een eerste slag van 165 meter lig je voorbij de tweede bomenrij en is de weg naar de green open. 

Hole 7: Deze hole bleek heel moeilijk voor de bogey speler van geel. De afstand midden green was 187 meter. Nu 183. Dit lijkt niet zo veel maar omdat geel nu een eigen tegel heeft op het midden van de tee blijft de afstand nu meestal aanmerkelijk korter. De voorzijde  van de green is in ongeveer 170 meter bereikbaar.

Hole 12: De laatste dogleg. Blauw gaat van geel naar rood. Was 440 meter.  Nu 383. Naar het midden van de dogleg is 146 meter. Daar ligt de fairway voor je open.

Hole 13: Wit, geel en blauw blijven op dezelfde tee maar ieder met een eigen tegel. Geel wordt daardoor iets langer en blauw wordt iets korter.

Hole 16: Wit en geel komen samen op de achterste tee. Blauw en rood op de tweede.

Hindernissen:

Er zijn twee hindernissen aangepast.

Op hole 2 is de hindernis achter de green nu oneindig. Dit heeft tot gevolg dat gevolg dat een bal die hard over de green schiet nu met waarschijnlijke zekerheid in de hindernis ligt. Dus geen ‘verloren bal’ meer in het bos.

Wel even goed passen en meten met de laterale drop om niet dichter bij de hole te komen. Maar meestal moet dat toch wel lukken.

Verder is het gehele gebied achter de green van hole 3 en hole 6 tot aan buiten de baan hindernis geworden.

Score kaarten en Stroke Index:

Nieuwe kaarten worden snel gedrukt. Tot die tijd kunnen we spelen met de oude kaarten. We gaan zoals gebruikelijk na een rating eerst een jaartje spelen. Dan zal de Handicapcommissie aan de hand van alle gemaakt scores een nieuwe indeling maken en worden kaarten gedrukt. Daar kunnen we dan hopelijk een paar jaar mee verder.

Preview nieuwe scorekaart met alle aanpassingen:

Tot zover over de aanpassingen. Veel plezier ermee. En kies met zorg en gezond verstand de afslagplaats. Speel zoveel mogelijk vanaf tees die helemaal bij jouw handicap passen en blijf uit de rough.

Onze sponsoren

Golfbaan Midden-Brabant op Leadingcourses.com
Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca