Menu

KAMPIOENEN WEEKEND op Golf Midden-Brabant!  

Geplaatst: 28-09-2021

Op de zaterdag speelden we de Greenkeeperswedstrijd voor onze leden en greenkeepers en om ons greenkeepersteam in het zonnetje te zetten. Vervolgens vond op de zondag het Jeugd Clubkampioenschap plaats.

Leuk, spannend en vooral een gezellig weekend met clubwedstrijden. Kijk snel verder voor de verslagen, uitslagen, foto's winnaars, en kijk of jij bekende locals uit jouw gemeente ziet!


Greenkeeperswedstrijd

Allereerst is op zaterdag 25-09-21 weer de jaarlijkse Greenkeeperswedstrijd vanuit onze vereniging gespeeld.

NEE, dat is geen wedstrijd voor onze greenkeepers en alle andere collega greenkeepers uit den lande! Het is een wedstrijd voor alle leden van Golfclub Midden-Brabant, om ons greenkeepersteam: Koen, Frank, Jorg, Michel , Gideon en niet te vergeten Tijn, in het zonnetje te zetten. Het inleggeld (€3,-) van deze wedstrijd gaat naar hen toe namelijk.

Er deden liefst 80 leden mee en het was super! Dit gold voor: het deelnemersveld, de gezelligheid, het weer, de spelvorm, de baanomstandigheden en de strijd voor het podium.

We speelden een gezellige teamwedstrijd met 4 pers. per team en de spelvorm ‘Texas Scramble’, waarbij telkens de beste slag/bal wordt gekozen, waarbij vervolgens iedereen vanaf die plek weer een kans krijgt om te slaan. Dit levert dus 4 pogingen per slag op, want men schrijft als team van 4 dus maar één score op. Hierdoor dien je dus als team tactisch te spelen en kiezen. Zo komen we uiteindelijk aan mooie scores en natuurlijk de uitslag. Leuk detail: één van de greenkeepers, namelijk Gideon, zat in de winnende flight! Uitslag:

1. Team 10: Barry Oxley (M), Marleen Aerts-Siebers (V), Kees Fister (M), Gideon Elderkamp (M) met 74 slagen en eindescore van 71 (na aftrek van handicap).

Team 11: Wim van der Linden (M), Marijke Nouws (V), Peter Totté (M), Kitty Cunen-Janssen (V) met 75 slagen en eindescore van 72 (na aftrek van handicap).

Team 7: Bertil Lenderink (M), Phil van Herk (V), Riet Vugts-van Kasteren (V), Johan Tak (M) met 76 slagen en eindescore van 73 (na aftrek van handicap).


Foto: Winnende team bij de Greenkeeperswedstrijd met greenkeeper Gideon in het team en natuurlijk de organisatie van de wedstrijd in vertrouwde handen van o.a. Corrie Verhoeven en Hoofdgreenkeeper Koen!

Neary* hole 15: Lode Timmerman (M) en Maria van Hoppe (V)
Neary* hole 4: Ton Evers (M) en Linda Timmerman (V)
Longest Drive** hole 18: Loe de Beer (M) en Ank Stolk (M)
*Dichtst bij de vlag in 1 slag
** Verste afslag op de fairway

Bij deze feliciteren wij natuurlijk van harte alle winnaars en bedanken wij iedereen voor deelname aan deze gezellige clubwedstrijd. Hierbij ook nog een speciaal woord aan onze Greenkeepers: “Bedankt voor weer een jaar met een prachtig onderhouden golfbaan. HULDE!”

Afsluitend bleef het merendeel en gezellig samen eten (vooraf opgegeven), met soep en daarna een heerlijk 'koud en warm buffet (beide vlees en vis)'. Dit werd uiteraard geserveerd door het team van de op de Golfbaan gevestigde Horeca ‘Boshuys klein Utrecht’.

Koen (hoofdgreenkeeper) zorgde weer voor de prijzen. Veelal mogelijk gemaakt door leveranciers en partners waar we mee samenwerken. Daarom bedanken we bij deze ook graag de sponsors van de prijzentafel, namelijk: ICL, Vos Capelle, Barenbrug, Heicom, Bas van Oosterhout, Greenmix , Golfbaan Houthalen, Golfbaan Amelisweerd, Compo en Golf & Countryclub Midden-Brabant BV zelf.


Jeugdclubkampioenschap 

Zondag 26-09-2021 was het weer zo ver en is er weer gespeeld om het Jeugd Clubkampioenschap. Het weer was fantastisch want ondanks dat de herfst al is begonnen hadden veel deelnemers de korte broek uit de kast getrokken. Met dank aan de greenkeepers lag de baan er geweldig bij. Niets stond dus in de weg voor een TOP prestatie. Inmiddels hebben we ook meer dan 60 jeugdleden bij Golfclub Midden-Brabant en is er dus een concurrerend deelnemersveld!

We speelden in 3 categorieën: Par3 baan & 9-Holes of 18-Holes (wedstrijdbaan).

Bij de Par3 wedstrijd waren er 7 deelnemers en werd er Netto Strokeplay gesteeld, ofwel het totaal aantal slagen -/- je handicap is de score die telt voor de uitslag. Het was een spannende wedstrijd waarbij alle spelers heel dicht bij elkaar zaten. Het ere podium zag er als volgt uit:

1 - Vince Blockx – netto score 27
2 – Giel Daniels – netto score 28
3 – Benjamin Hagoort – netto score 29

De spelers met een baanpermissie of met een handicap konden zelf kiezen of ze 9 of 18 holes wilden lopen.
Voor de 9-Holes wedstrijd waren er 8 deelnemers, en ook hier was de Netto Strokeplay score bepalend voor de uitslag. Alle prijswinnaars hebben onder hun handicap gespeeld en zijn dus boven zichzelf uit gestegen. Het podium werd bezet door:

1 – Sven Jansen – netto score 23!!!
2 – Marieke Thal – netto score 33
3 – Sem Lewiszong – netto score 34

Het echte werk werd gespeeld door 6 jeugdleden die met elkaar de strijd aan gingen over 18 holes. In dit geval speelde ze golf zoals golf in haar meest pure vorm bedoeld is. Wie gaat er rond in het minste aantal slagen ofwel Bruto strokeplay. Het podium is bestegen door:

1 – Wout Kerkhofs – 83
2 – Vincent Verheyen – 96
3 – Tijn Lewiszong – 100

Hiermee heeft Wout zijn favorieten rol waar gemaakt en prolongeert hij zijn titel en mag hij zich nog een jaar Clubkampioen Jeugd van Golfclub Midden-Brabant noemen. Een speciaal woord van dank gaat ook uit naar de ouders die je jongste en onervaren spelers in de baan hebben begeleid.

Het was een heerlijke dag met (veel) en mooie winnaars. De volgende jeugdwedstrijd spelen we op 30-10-2021 en dan spelen we het (groot)Ouder-Kind toernooi!

Onze sponsoren

Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca