Menu

Greenkeepersblog juni 2022

Geplaatst: 02-06-2022

Vogelteldag 21 mei 2022

De wekker ging op zaterdag 21 mei om 4.40u af. Vandaag is het vogelteldag op de golfbaan en nestkastcontrole. Samen met 6 leden van de weidevogelvereniging uit Reusel en 3 vogel liefhebbende golfers zijn we om 6 u gestart met 2 ladders om te kijken wat er rondvliegt op onze golfbaan. Helaas was het weer niet goed voor een ideale vogeltelling: bewolkt, fris en soms te veel wind. Maar we hebben toch veel vogels kunnen waarnemen. In het voorjaar hebben we 28 vogelsoorten waargenomen en op 21 mei hebben we 33 soorten waargenomen.

De meeste vogelsoorten hebben we waargenomen aan de kant van het clubhuis. Dit komt omdat dit gedeelte van de golfbaan niet zo’n open karakter heeft t.o.v. de andere kant van de golfbaan.

Tijdens onze telling hebben we ook alle nestkastjes gecontroleerd. Meer dan 65% van de kastjes was bewoond of bewoond geweest. De meeste nestkastjes zijn bewoond of bewoond geweest door: kool-pimpelmees, spreeuw, boomklever en de bonte vliegenvanger. Nu hopen dat ze meewerken om de eikenprocessierups (EPR) te bestrijden.

De koekoek was goed te horen langs hole 3. In de oude rietkragen is de karekiet volop aan het zingen en zijn nest aan het bouwen in het riet. Daarom is het belangrijk dat we niet al het riet afmaaien in het najaar. Deze vogel bouwt zijn nest vooral in het oude riet. In de dennenbomen langs waste-land op hole 11 zaten verschillende putters in de toppen van deze bomen. In de oude spechten gaten zaten verschillende nesten van spreeuwen.

Dus probeer tijdens een rondje ook te genieten van de natuur waar u golft. Rond de klok van 9 u stond Rob ons op te wachten met een lekker bakje koffie en een lekkere koffiekoek.

We hebben een leuke rondgang gehad en weer veel bijgeleerd van de vogelkenners van de weidevogelwerkgroep uit Reusel.


Golfbaan update juni 2022

Greens:

Maaihoogte: 5 mm. 

Topdressen: Om de 2 weken krijgen de greens een beetje zand met wormencompost.

Beluchten: Momenteel doen we alleen aan topbeluchten van de greens.

Bemesting: Om de 2 weken krijgen de greens een lichte bemesting. We spuiten dan een mix van N (= stikstof) in verschillende vormen en spoorelementen.

Ziektedruk: Momenteel moeten we goed waakzaam zijn want de dollarspot periode is begonnen. Als er een lichte activiteit is proberen we deze ziekte te remmen met een combinatie van ijzer en zwavel.

Beregening:

Momenteel zijn we nog in gesprek met het waterschap voor te zien hoe we de toekomst moeten aanpakken i.v.m. de beregening. De volgende opties staan open: een bassin of vijver met folie aanleggen of een grote bron aankopen. Als we iets concreter weten laten we jullie het weten via de nieuwsbrief. 

De greenkeepers

Onze sponsoren

Golfbaan Midden-Brabant op Leadingcourses.com
Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca