Menu

Greenkeepers update

Geplaatst: 02-07-2020

Afgelopen maanden waren zeer bewogen door COVID 19: Lockdown. Toen we weer open mochten, konden we golfen onder beperkte omstandigheden en zonder wedstrijden. Voor ons als greenkeepers team is dat een mooie tijd geweest, maar helaas door de weersomstandigheden is het gras nog niet echt gaan groeien. Dan is het weer te droog, wind uit de verkeerde hoek, te warm.... We lijken wel golfers die af en toe wat te zeuren hebben.

Wij als team willen jullie bedanken voor de mooie woorden over de conditie van de baan. Alleen vinden wij het spijtig dat er golfers zijn die hun voetsporen niet wissen in de bunkers en dat ze hun pitchmarks NIET herstellen.

Update greens:

  • maaihoogte: nog steeds op 5 mm
  • maaifrequentie: 4 a 5 / week
  • rollen: 1 a 2 / week
  • topdressing: om de 2 weken een klein laagje zand  en nadien invegen met een mat
  • beluchten: wij doen om de 2 weken een topbeluchting (3 a 4  cm diep)
  • bemesting: in de zomer geven we hoofdzakelijk vloeibare meststoffen (spoonfeeding) en teacompost
  • ziektedruk:

Drypatch of droogteplekken:

Heksenkringen:

Dollarspot:

Licht actief geweest tijdens de warme, vochtige nachten. Momenteel  is de ziektedruk onder controle!


NATUUR:

Een paar weken geleden heeft de vogel- weidegroep uit Reusel de Mierde en Frans Kapitijns van Natuurmonumenten ons geholpen met het inventariseren van de fauna en flora op de golfbaan. Bij de vogeltelling hebben we meer dan 35 soorten waargenomen. Maar er zijn meer vogelsoorten op de golfbaan, maar die hebben we helaas niet gehoord of waargenomen.

Met Frans Kapitijns, Louis Nouwens en Hans Van de Zwan hebben we planten gedetermineerd. We hebben heel veel soorten waargenomen waarvan er enkele op de rode lijst staan.

Tussen hole 5 en 6 in de torenvalkenkast zit voor het 3de jaar oprij weer een nest jonge torenvalken.


Rough:

Het jaarlijks terugkerend probleem. Wanneer gaat de rough eraf, ik kan mijn bal niet vinden, hier kan je niet uitspelen…..

De rough heeft ook veel voordelen, het geeft een mooie omlijsting van de hole met de prachtige lange rood/goud kleurige aren. Het vermindert de hoeveelheid intensief maaien op de baan, waardoor we meer tijd kunnen besteden aan andere zaken op de golfbaan. Door deze gebieden minder intensief te maaien hebben we wel kunnen zien dat de fauna en flora op de golfbaan is vergroot. De rough wordt gedomineerd door zwenkgrassen en witbol. Witbol is het gras dat langs de kant van het clubhuis zorgt voor een te dikke grasmat. En deze vegetatie kan wel eens zorgen dat u uw bal niet vindt door de weelderige groeiwijze. Sorry..... Deze gebieden gaan we de aankomende periode gefaseerd maaien. Maar al deze ruigtes zorgen ook voor een mooi jacht en leefgebied voor onze torenvalken, insecten, amfibieën en andere dieren.

Bedankt voor het lezen en ik hoop dat je kunt blijven genieten van onze fantastische faciliteiten, vooral tijdens het heerlijke weer! Golf is meer dan een spel, het is ook een beleving! 

Onze sponsoren

Gasten
Club
Academy
Horeca