Menu

Berichten van de greenkeepers: augustus

Geplaatst: 08-08-2019

De afgelopen maand was weer droog en zeer warm. Deze droogte en hitte hebben we redelijk doorstaan. Enkele fairways zijn tijdens deze periodes wel een beetje verdroogd en schraler geworden. Zoals we vorig jaar al geschreven hebben, kunnen we de fairways niet groen houden omdat we niet zoveel water hebben in de beregeningsvijver. Als we alles groen zouden moeten laten zien, zijn we in de droge periode ongeveer 800m3 water kwijt per nacht. Dus hebben we (ook door de eerder genoemde redenen in deze nieuwsbrief) besloten om de fairways een beetje te laten verdrogen zodat ze hard worden en een gele kleur krijgen. Met de regen van afgelopen week en wat mogelijk nog komen gaat, hopen we dat de fairways weer herstellen.

Door de hoge nachttemperaturen en de dauw hebben we vorige week bezoek gekregen van dollarspot. Momenteel hebben we deze ziekte onder controle. We hebben nog niet chemisch bestreden maar we hebben extra bacteriën en schimmels toegediend.

Het maairegime hebben we ook aangepast tijdens deze warme periode. We wilden de grasplant zo min mogelijk onder stress brengen. Daarom zijn de greens nu ook trager. Maar door de hoge temperaturen in de bodem zijn sommige schimmels en bacteriën extra gaan werken om het vilt om te zetten in bruikbare energie voor de plant. Dus extra grasgroei wat ook als nadeel heeft tragere greens.

         
Dollarspot
Ziektebeeld op het blad van de grasplant


De hoge rough

Ieder jaar weer een vast onderwerp aan de bar en op het terras. U moet weten dat we de rough niet laten staan om de golfers te pesten, de rough hoort nu eenmaal bij onze baan en ook bij dit seizoen. Als we de rough allemaal afmaaien is hij commercieel wel prettig, maar we vinden het maar een kaal gezicht en natuurwaarde een nul.

We proberen de rough zo kaal mogelijk te houden, maar
dat is dit jaar niet gelukt. We zijn wel gestart om de rough
gefaseerd te maaien. Wij liggen natuurlijk zelf ook liever niet in de rough, maar we hopen dat u met deze mededeling enig begrip heeft voor onze visie. Maar onthoud “WE VINDEN DE ROUGH MOOI!”!

Werkzaamheden die plaats zullen vinden

  • In de derde week van augustus zullen een aantal rietkragen verwijderd worden m.b.v. een kraan. Tijdens deze werkzaamheden is het mogelijk dat een hole geheel of gedeeltelijk gesloten is. Zie infobord voor meer info tijdens deze dag.  • In de maand augustus of september zullen de greens hol geprikt worden. Dus kijk optijd op de baanstatus en het infobord.

     

  • In september zullen de tees geverticuteerd en doorgezaaid worden. Tijdens deze werkzaamheden is het mogelijk dat de tee waar ze aan het werken zijn gesloten is. Zie infobord.

Onze sponsoren

Gasten
Club
Academy
Horeca