Menu

'Winterregel' Plaatsen

Geplaatst: 01-11-2022

Vanaf 1 november weer ‘winterregel’ PLAATSEN.

De Regels bieden om de mogelijkheid om vanaf 1 november tot uiterlijk 1 april de ‘winterregel’ toe te passen. Met deze Tijdelijke Plaatselijke Regel mag de speler plaatsen en blijft de baan qualifying.

De baan is op dit moment kwetsbaar en op veel plaatsen ook lastig te bespelen.
Daarom heeft de baancommissie besloten al direct per 1 november, tot nader te bepalen datum, de Tijdelijke Plaatselijke Regel ‘Plaatsen’ in te voeren.

Er zullen in de winterperiode niet veel wedstrijden meer onder qualifying condities worden georganiseerd. Maar voor veel spelers is het fijn dat de baan qualifying blijft. Denk bijvoorbeeld aan beginnende spelers die kaart moeten lopen om het Stappenplan af te kunnen ronden.

Let op! Eenmaal plaatsen, op een kaartlengte niet dichter bij de hole!

Plaatsen is niet verplicht maar je maakt het jezelf een stuk gemakkelijker om een goede slag te maken. En de kans op beschadiging van de baan wordt een stuk kleiner. In het voorjaar zullen we daar dan samen hopelijk de vruchten van kunnen gaan plukken!

Zie hieronder voor een volledige beschrijving van de ‘winterregel’. Bekijk hier alle winterregels.


Tijdelijke Plaatselijke Regel:

‘Plaatsen’ in de winterperiode 

Deze regel is alleen van kracht als naast publicatie van deze Plaatselijke Regel op het mededelingenbord (binnen) ook op het mededelingenbord buiten bij de ingang is aangegeven dat de 'plaatsen' van toepassing is. De Plaatselijke Regel kan uitsluitend gelden voor zo lang de baan, veroorzaakt door winterse omstandigheden minder goed bespeelbaar is.

‘Als een bal in een deel ligt van het algemene gebied, gemaaid op fairwayhoogte of lager, mag de speler zonder straf eenmaal de oorspronkelijke bal of een andere bal plaatsen in het gebied waarin geplaatst mag worden en dan spelen. Het gebied waarin geplaatst mag worden moet voldoen aan de volgende eisen.

  • Referentiepunt: Plaats van de oorspronkelijke bal,
  • Afmeting van het gebied gemeten vanuit het referentiepunt:kaartlengte (15 cm) maar met de volgende beperkingen:
  • Beperking van de plek waarin geplaatst mag worden:
    • Mag niet dichter bij de hole zijn;
    • Moet in het algemene gebied zijn.

Bij de toepassing van deze Plaatselijke Regel, moet de speler een plek voor het plaatsen van de bal kiezen en de procedures volgen voor het terugplaatsen van de bal volgens Regel 14.2b(2) en Regel 14.2.e.

Straf voor het spelen van een bal van een verkeerde plaats in overtreding van deze Plaatselijke Regel: Algemene Straf voor het Spelen van een Bal vanaf een Verkeerde Plaats volgens Regel 14.7a.’

Onze sponsoren

Golfbaan Midden-Brabant op Leadingcourses.com
Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca