Menu

Nieuws

Eind juni belangrijke aanpassingen in de baan

Geplaatst: 05-06-2024

Maar liefst 8 holes worden binnenkort aangepast. Een eerste aanleiding voor alle veranderingen is dat we op hole 2 een nieuwe rode tee hebben aangelegd.  Omdat de oude rode afslagplaats te veel in de schaduw lag voor deze veelgebruikte plek. Het herstel van dit deel van de afslagplaats kwam daardoor onvoldoende tot zijn recht. Deze ene wijziging zou hoe dan ook gevolgen gaan hebben voor onze courserating, onze scorekaarten en onze baanborden. Daarom hebben we besloten om alle afslagplaatsen nog eens kritisch te bekijken.

Een belangrijk uitgangspunt van golf is dat de golfspeler zoveel mogelijk een tee uitkiest waar vanaf zij/hij bij goed spel in regulation op de green kan komen. Om zoveel mogelijk aan dat uitgangspunt te voldoen moet er tussen de afslagplaatsen voor wit, geel, blauw, rood en oranje een gelijkmatige afstand zijn.

Voor blauw is dat nu niet het geval omdat deze kleur op een paar holes na gelijk is aan geel.

Dit hebben we nu aangepast. Vooral de doglegs (1, 3, 5 en 12) zijn voor blauw ingekort. De hole blijft uitdagend maar de ‘bocht’ is voor veel meer spelers van blauw vanaf de afslag bereikbaar.  Zodat je direct door kan richting green. Zo zijn er nog enkele zinvolle aanpassingen ook voor geel en wit. We hopen dat dit gaat bijdragen aan een betere toepassing van ‘Kies je tee’. Bijvoorbeeld dat een speler voor wie geel net iets te lastig is of gaat worden de blauwe tee gaat kiezen om met veel meer plezier een ronde te spelen.

Na een meting op vrijdag 31 mei heeft een team vanuit de NGF op maandag 3 juni onze baan opnieuw ‘gerated’. De uitslag van deze rating verwachten we eind juni. We ontvangen dan de nieuwe stroke index-tabellen. Op dat moment kunnen nieuwe scorecards worden besteld. Zodra deze binnen zijn gaan we vanaf de nieuwe afslagplaatsen spelen. Natuurlijk komen er ook nieuwe baanborden. 

Alle afstandtegels liggen al op de juiste plek. Maar de greenkeepers plaatsen de tee-markers nog even, tot alles gereed is, op plek waar de tegels moeten liggen volgens de huidige stroke index-tabel.

Tegen de tijd dat alles ingaat publiceren we een gedetailleerd overzicht van alle aanpassingen.

Robert Jones is zich aan het voorbereiden op een advies hoe je als speler, uitgaande van jouw handicap, het beste een ronde kan maken die het meeste speelplezier en ook de meeste punten kan gaan opleveren.

Onze sponsoren

Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca