Menu

Nieuws

Clubkampioenschap Strokeplay 2022

Geplaatst: 01-08-2022

30 en 31 juli waren de clubkampioenschappen strokeplay, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.
Jammer genoeg waren er maar 11 deelnemers ,mede door het ongelukkig gekozen tijdstip waardoor nogal wat spelers op vakantie waren.
In dit weekend speelden we 3 ronden van 18 holes op zaterdag 2 en op zonden de finaleronde.
Het was lekker weer en iedereen verscheen vol goede moed aan de start en hadden er zin in.
Maar ook ietwat nerveus, zo maakte titelverdediger Rob van Hoof een triple bogey op de eerste hole.
Na de eerste ronde bleek al dat de laagste 3 handicappers een maatje te groot waren voor de rest van het veld. Jan Pieter Hak had de leiding voor Rob van Hoof en Jan Beelen.

Na de lunch de 2e ronde, mede door het warme weer een zware tocht voor sommigen om de concentratie vast te houden.
Jan Beelen liep met 77 slagen een zeer goede ronde, maar Jan Pieter verslapte op hole 12,13 en 14 en zakte van 1 naar 3. Rob speelde constant en nam de leiding.

Met 2 slagen voorsprong op Jan vertrok hij op zondag in de laatste flight. Zijn vizier was gericht op Jan om deze achter zich te houden. Na 39 slagen op de eerste negen was hij weer 2 slagen uitgelopen op Jan. Nog even volhouden en de titel is in zicht. Met een mooie par op hole 18 en 79 slagen pakte hij de titel voor Jan en Jan Pieter die ook met een mooie 79 afsloot.
Rond 16 uur was de prijsuitreiking door onze voorzitter en keken we terug op een zeer gezellig kampioenschap . De onderlinge sfeer onder de deelnemers was super zodat er nog nog lang nagepraat werd.

Uitslag:

1. Rob van Hoof 236 slagen
2. jan Beelen 245
3. jan Pieter Hak 246

Hopelijk zijn er volgend jaar meer deelnemers en komen er ook wat dames aan de start want we hebben dit jaar dus geen dameskampioen.
Meedoen is belangrijker dan winnen in dit kampioenschap waarin op alle holes moet worden uitgeholed, dus iets moeilijker dan stableford.
Dus hou allen de wedstrijdkalender in de gaten!!!!

Voor meer foto's, klik hier.

Onze sponsoren

Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca