Menu

Greenkeepersblog December 2021

Geplaatst: 01-12-2021

De bladeren zijn bijna allemaal van de bomen , de dagen worden allemaal korter, natter en kouder en de winter staat voor de deur. De laatste maand van 2021 is aangebroken om te golfen op onze golfbaan.


Bedrijfsuitje met het greenkeepersteam

Een tijdje terug hebben de greenkeepers samen met de directie (Joep) en onze oude collega Michel een uitstapje gedaan naar de stad Rotterdam.

Eerst hebben de greenkeepers die dag ballen geraapt en de greens gesweept op de golfbaan. Rond de klok van 09.00 u zijn we vertrokken richting het westen van Nederland.

Eerst hebben we een bezoek gebracht aan de grasmat van Feynoord. Hier hebben we rondleiding gekregen door de greenkeeper Erwin Beltman (@e.beltman). Hij heeft ons alles uitgelegd hoe de grasmat wordt onderhouden: zoals doorzaaien, hoe en met welke machine dat ze maaien, bemesting, veldverwarming, belijning, belichting,…

NOTE:
Erwin zorgt al voor het 7e jaar op rij voor de beste grasmat van de Eredivisie! Bronnen: VVCS (de belangenorganisatie voor betaald voetballers) & Het AD.

Na de rondleiding hebben we geluncht in de brasserie van het stadium.

Rond de klok van 14u zijn we richting het water gegaan. Daar hebben we een watertaxi genomen en hebben we een rondvaart gedaan door de haven en door de stad Rotterdam. Nooit verwacht dat er zoveel te zien was in en rond Rotterdam.

Na 90 min. op de boot te zitten hebben we de fiets gepakt bij de SS Rotterdam boot en hebben we onder deskundige begeleiding van Marc Verheijen een fietstocht gedaan door de binnenstad van Rotterdam. Hij is een van de stadsarchitecten van de stad Rotterdam en heeft ons alles verteld over de verschillende bouwstijlen in deze stad aan het water. Een aanrader om eens te doen.

Om deze bijzondere dag gepast af te sluiten hebben we na afloop heerlijk gegeten op de SS Rotterdam boot in Rotterdam. Onder genot van een heerlijke maaltijd viel er genoeg na te praten over de informatieve en sportieve dag .

Joep bedankt voor het bedrijfsuitje namens het greenkeepersteam.


Fusarium of sneeuwschimmel (Microdochium Nivale)

Wat is het?

Fusarium Patch is een schimmelziekte die gebieden met fijn gras aantast wanneer de lokale omstandigheden bevorderlijk zijn voor het organisme om actief te worden. Daarnaast heb je ook nog Sneeuwschimmel.

Lees in dit artikel meer...


Bij voorbaat danken wij u op uw begrip en hopen dat u een fijn golfseizoen heeft gehad. Het greenkeepersteam wensen jullie fijne feestdagen toe en kijken ernaar uit om jullie terug tegen te komen op de eerste tee van de golfbaan.

Hou het veilig en blijf gezond!

Onze sponsoren

Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca