Menu

Verslag Jeugdkamp 2018

Alle foto's van het jeugdkamp staan achter de 'leden login' i.v.m. de recent ingevoerde wetgeving met betrekking tot privacy (AVG) is dit niet meer mogelijk.

Bekijk snel de alle foto's van het gave jeugdkamp! En lees hieronder de verslagen!

Hoe en waar kan ik de foto's vinden:

  • Log in op de website met lidcode en wachtwoord
  • Ga naar het menu 'Leden'
    • Ga naar het submenu 'Foto album'
      • Ga naar de categorie 'Jeugd' en bekijk alle foto's!


Verslag jeugdlid:

Hallo ik ben Bowen en ik ga het hebben over het golfkamp 2018.

Eerst op zaterdag  kwamen ze aan om 9:00-9:30 en toen ze er waren, gingen we lessen. Eerst ging ik op de driving range oefenen en daarna naar de putting green.

We gingen eten en er was soep en broodjes kroket heel lekker.
En daarna gingen we de baan in het ging heel slecht bij mij maar ik vond het toch leuk om te doen.

Toen vrij spelen en dat was geweldig want we gingen zwemmen en tot 16:55 en daar na gingen we nog spelen bij de tenten en in het bos en we waren een spook tocht aan het voorbereiden maar dat mocht niet want het was te laat dus heel leuk L.

En daar na slapen maar dat maakte niet uit want ik hat het kezenspel bij dus in mijn tent zaten we dat spel te spelen de volgende dag was niet fijn want ik kon niet uitslapen want we moeste om 9:00 bij het restaurant zijn om te eten en ik at een broodje met hagelslag en er was ook roer ei en jam, pindakaas en chocopasta dus smullen.

Toe konden we nog heel even in de speeltuin om te spelen en daarna de baan in voor het echie dat was heel spannend en daarna nog heel even spelen en dat was het kamp.

GR. Bowen


 

Algemeen verslag van 2 ouders/begeleiders

EN TOEN WAS HET GOLFKAMP ...

Zaterdagochtend 2 juni 2018 om half 10 was het dan zover. Het langverwachte Golfkamp voor de jeugdleden op camping en golfbaan De Achterste Hoef in Bladel. We hadden een gezellige grote groep van 15 kinderen en idem groep van 10 ouders, waarvan merendeels ook bleven overnachten. Sommige kinderen moesten nog even wennen aan het idee van het Golfkamp en vonden het toch best wel spannend. Anderen waren al binnen 5 minuten met volle energie aan het springen op het grote springkussen. Spullen werden overgeladen in andere auto’s en in de bolderkar, want de kids kregen als eerste golfles van Robert. Finny en bestuurslid John van Lint kwamen ook nog even langs. De ouders bleven hangen op het terras. Onder het genot van een bakkie koffie en thee leerden we elkaar zo al wat beter kennen.

’s Middags hadden we een super de luxe lunch in het restaurant met verse tomatensoep, broodje kroket, luxe broodjes en boterhammen met uitgebreid beleg en ranja, melk, koffie of thee. Daarna gingen we op zoek naar onze camping plekken. Het duurde even voordat alle auto’s het veldje Zebra hadden gevonden. We hadden een heel veld voor ons alleen achteraan de camping met speeltuintje erbij, veel groen en bomen en niet te ver weg van het toiletgebouw. Eerst moesten de kids aangeven welke spullen van hen waren en  in welke tent en bij wie zij wilden slapen. Kort na het eten gingen de kinderen en de begeleidende ouders een oefenrondje lopen om de 9 holes golfbaan te verkennen. Iedereen kreeg een flesje water, wat fruit en een candybar mee. Ondertussen begonnen de achtergebleven ouders met het opzetten van de tenten en het versjouwen van spullen van onze vaste kampeerplaats op veldje Schaap naar het veldje Zebra. De temperatuur was ideaal, geen regen en zon, maar een aangenaam temperatuurtje, niet te warm of te koud. Precies goed voor al het werk wat verricht moest worden. Sem - een van onze jeugdleden - die zich de hele ochtend al niet zo lekker voelde - werd ’s middags pas echt goed beroerd en deed het rustig an. Hij wilde toch graag op het golfkamp blijven. Gelukkig heeft hij een flinke periode kunnen slapen. De tijd vloog voorbij, voordat je het wist, was het al weer eind van de middag. Na de wedstrijd hadden de kinderen die dag verder vrij af en tijd om de camping te verkennen, te spelen en te zwemmen. De rest van de ouders relaxten lekker met z’n allen op het veldje. Toen was het tijd voor de BBQ. Niet te uitgebreid, maar gewoon een lekker broodje hamburger of frikandel, met wat huzarensalade, fruit en groenvoer. Na het eten marshmallows boven de BBQ en waterijsjes als afsluiter. De spekspiesjes zijn hierdoor niet meer opgegaan. 

’s Avonds gingen een aantal kinderen een spooktocht uitzetten langs het aangrenzend bos. Het koelde wat af en gelukkig waren er niet veel muggen. De kids ontvingen allemaal nog glowstick armbandjes en speelden tot laat in de avond. De ouders hadden zich gezeteld rond het kampvuurtje met een muziekje er bij. Het was super gezellig en we hebben heel wat afgekletst, gelachen en en naar enkele komische youtube filmpjes gekeken met o.a. Theo The King. Langzamerhand kropen de kids in hun tenten, maar direct slapen was er niet bij. Enkele speelden in hun tentje nog het Keezenspel, andere snoepten stiekem nog wat weg. Sem werd wakker en kwam nog even bij de groten zitten. Het ging al ietsjes beter. Hij was uiteindelijk dan toch het laatste kind dat naar bed ging … En toen waren de takjes, takken en geperst hout op en doofde het kampvuur langzaam uit. Tijd om naar bed te gaan, maar nu dan de ouders. Ik nam afscheid van de rest van de groep en keerde terug naar onze vaste jaarplek op veldje Schaap, waar ik overnachtte en al de trolleys en golfclubs bewaakte samen met onze border collie Wiggle.

De volgende ochtend vroeg op. Enkele kinderen waren al gepoetst en aangekleed en sommigen waren zelfs al begonnen hun slaapzak op te rollen en hun eigen spulletjes te verzamelen. Sem was gelukkig opgeknapt en weer helemaal de oude. Om half 9 schoven we aan tafel op het terras van het restaurant. De zon stond hoog aan de hemel en het begon al aardig warm te worden. Ons ontbijtje was vergelijkbaar met de lunch, maar dan met warme scrammbled eggs in plaats van de tomatensoep en het broodje kroket. Hierna was het weer vrij spelen voor de kids en konden zij doen en laten wat ze wilden op de camping. De ouders begonnen weer aan het afbreken van de tentjes, het laden van de auto's en het terugbrengen van enkele spullen naar veldje Schaap. Het verliep allemaal heel vlotjes en gemoedelijk en we waren op tijd klaar. Daarna hebben we met z’n allen nog een bakkie gepakt op het terras van het restaurant. Dwayne kwam ook nog even langs om te kijken hoe het allemaal ging.

De middaglunch nuttigden we met zijn allen op dezelfde locatie. Ook deze keer had Roel - de bedrijfsleider van het restaurant met zijn enorme spierballen - zijn uiterste best gedaan. Inmiddels leek het wel 10 graden warmer en de zon scheen fel toen de kinderen en begeleiders rond half 2 begonnen aan de golfwedstrijd. Wederom met flesjes water, wat fruit en een candybar. Ik zelf - die totaal geen kennis heeft van of überhaupt kan golfen, ben toen een lange wandeling gaan maken met onze hond Wiggle en alvast wat gaan ruimen in onze caravan. Zoals velen van jullie wel gemerkt hebben, heb ik moeite met stilzitten. Na verloop van tijd, werd het alsmaar heter. Er was geen zuchtje wind te bekennen, zelfs niet op de uitgestrekte golfbaan. Je merkte wel dat de hitte invloed had op het spel van de kids, maar al bij al speelde iedereen de wedstrijd uit. Na een verkoelend ijsje werden rond vijven de winnaars (Tijn, Marieke, Thijs, Vincent, Lars, Toni, Thibaut ) bekend gemaakt op het terras en ontvingen zij als prijs een bijpassend cadeautje. Ook de ouders die de kinderen kwamen ophalen, waren hierbij aanwezig. Er werd nog een laatste groepsfoto van alle kinderen gemaakt. Dit zijn we helaas vergeten te doen met de groep ouders die hebben deelgenomen aan het Golfkamp, bedenk ik me nu. Maar we staan vast en zeker wel ergens samen op andere foto’s. Onverwacht en heel lief werden Antoine en ik via een toespraak namens alle ouders nog bedankt voor de hartelijkheid, goede zorgen en het regelen van het Golfkamp. Ook werd aangegeven, dat de kinderen als ook de ouders het Golfkamp ontzettend leuk hadden gevonden.

Na met zijn allen nog wat te hebben gekletst en gedronken, vertrokken dan toch een voor een de kinderen en hun ouders. Tenslotte bleven we alleen over met ons gezinnetje. Wat was het in een keer stilletjes en leeg op de camping. Onze kids sliepen die avond als roosjes en hadden het een dag later nog over het Golfkamp. Eind goed, al goed zou ik zeggen en volgend jaar weer ...

Bij deze willen Antoine en ik alle kinderen en ouders die hebben deelgenomen aan het Golfkamp nog hartelijk danken voor het gezellige en geslaagde weekend. Wat hadden we een heel leuke groep. Ook nog bedankt voor de speciale biertjes en de lekkere verzorgingsspulletjes. Dit had echt niet gehoeven, we deden alles met veel enthousiasme en plezier. En uiteindelijk hebben jullie er ook allemaal aan bijgedragen,dat het Golfkamp zo leuk is geweest en goed is verlopen. Nogmaals heel erg bedankt allemaal.

Daarnaast willen we ook het bestuur van Golfclub Midden Brabant bedanken voor het mogen organiseren van het allereerste Golfkamp van onze club. Top.

Groetjes,

Jolanda (& Antoine) Raaijmakers

Onze sponsoren

Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca