Menu

Winterregels

Op dit moment gelden de volgende winterregels (en tarieven) TOT 15 maart 2021. De winterregel in het ROOD geldt al niet meer!

 • Verplichting van:
  • DRAAGTASSEN
   OF
  • EEN TROLLEY MET ‘NOPPEN-WINTERBANDEN’

Mocht u niet willen of kunnen dragen, leg dan de 'noppen winterbandjes' er op (eventueel 5 trolley's met 'noppen-winterbanden' te huur bij receptie)! Hierbij, om eventuele discussie te voorkomen, nog eens de regels m.b.t. 'noppen-winterbandjes':

De regels m.b.t. noppen-winterbanden zijn als volgt:

- Op alle wielen dienen noppen-winterbanden te zitten.
- Voor vele sets met 3 wielen zijn tegenwoordig speciale winterbanden te vinden (op internet het merk intypen)

 • Gebruik 'Winter-teeboxen':
  De teemarkers staan op één en dezelfde plaats. Deze plaatsen worden kaal geslagen. Deze kaal gespeelde stukken worden dan in het voorjaar weer ingezaaid. Reden: beter 1 kaal gespeeld gebiedje per teeing-ground, dan de gehele teeing-ground in het voorjaar te moeten herstellen. Op alle holes zijn dat de Oranje tees, o.a. vanwege: nat/droog, maairoute voorjaar, looproute ernaar toe, ed. Vanaf deze oranje tees is de baan ook qualifying (mits de vlaggen op de greens staan). Op de PAR-5 holes mag u ook vanaf wit spelen ipv oranje, dan is de baan niet-qualifying.
 • Vlaggen op de winterpositie:
  De vlaggen staan bij ons in de winterperiode ook 'gewoon' op de greens! Tenzij er vorst/rijp in de grond zit of vanwege te natte ondergrond. Dan staan de vlaggen op de winterpositie in speciale, grote wintercups (voor de green). De baan is dan niet qualifying. Oprapen van uw bal binnen 1 stoklengte vanaf deze wintercup! De vlaggen kunnen in de loop van de dag, tot uiterlijk 13:00 uur, worden teruggezet door de greenkeepers. Let op: dit kan dus ook in een wedstrijd voorkomen.

 • Handicarts verboden of alleen via winterroute:
  Bij vorst/rijp of te natte ondergrond, zijn handicarts verboden in de baan. Wanneer er geen vorst/rijp in de grond zit of te natte ondergrond is, mag men via de winterroute rijden (fairways en rough VERBODEN!). Deze winterroute krijgt u mee bij de receptie.

 • Plaatsen (zie prikbord in entree clubhuis voor regel of klik hier)

  TIP: Kijk voordat u bij ons komt spelen op de website bij de baanstatus of er eventueel speciale omstandigheden zijn (uiterlijk 08:30 uur aangepast)!

Onze sponsoren

Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca