Menu

Tijdelijke plaatselijke regels

Check voor alle zekerheid ook het prikbord binnen en het mededelingenbord buiten.


Tijdelijke Plaatselijke Regel ingezaaide gebieden

De ingezaaide gedeeltes in het algemene gebied, de hindernissen en de afslagplaatsen, aangemerkt met blauwe palen met groene koppen mogen niet betreden worden (kwetsbaar gebied). 

Zie Gedragscode Golfclub Midden-Brabant


Tijdelijke Plaatselijke Regel ‘Plaatsen’ Hole 1

Plaatselijke Regel voor plaatsen

Deze regel is alleen van kracht als naast publicatie van deze Plaatselijke Regel op het mededelingenbord (binnen) ook op het mededelingenbord buiten bij de ingang is aangegeven dat de 'plaatsen' op hole 1 van toepassing is. De Plaatselijke Regel kan uitsluitend gelden voor zo lang de baan (fairways), veroorzaakt door werkzaamheden (snijden grasmat en bezanding) minder goed bespeelbaar is.

‘Als een bal, op hole 1, in een deel ligt van het algemene gebied gemaaid op fairwayhoogte of lager, mag de speler zonder straf eenmaal de oorspronkelijke bal of een andere bal plaatsen in het gebied waarin geplaatst mag worden en dan spelen. Het gebied waarin geplaatst mag worden moet voldoen aan de volgende eisen.

  • Referentiepunt: Plaats van de oorspronkelijke bal.
  • Afmeting van het gebied gemeten vanuit het referentiepunt: 1 stoklengte maar met de volgende beperkingen:
  • Beperking van de plaats van de plek waarin geplaatst mag worden:

-Mag niet dichter bij de hole zijn

-Moet in het algemene gebied zijn

Bij de toepassing van deze Plaatselijke Regel, moet de speler een plek voor het plaatsen van de bal kiezen en de procedures volgen voor het terugplaatsen van de bal volgens Regel 14.2 b(2) en Regel 14.2.e.

Straf voor het Spelen van een Bal vanaf een Verkeerde Plaats in overtreding van deze Plaatselijke Regel: Algemene Straf volgens Regel 14.7a.’


Onze sponsoren

Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca