Menu

Nieuws

Tussentijdse berichtgeving: 'Pilot reserveringssysteem i.c.m. bijzondere omstandigheden'

Geplaatst: 12-02-2021

 

                                                                       

 

Beste leden van Golfclub Midden Brabant,

Hierbij, zoals eerder toegezegd, een tussentijds bericht over de pilot met betrekking tot het reserveringssysteem.
'De aankondiging via het bericht in de reguliere nieuwsbrief van januari 2021' + 'De mail van 15 januari j.l.' + 'Het bericht in de laatste Nieuwsbrief' over de pilot van de aanpassing van het reserveringssysteem hebben tot meerdere reacties geleid. Reacties die uiteen liepen van zeer positief tot zeer negatief en alles wat daartussen ligt. Nagenoeg alle reacties zijn individueel beantwoord, al dan niet tot tevredenheid. Toch lijkt het ons goed u allen nog eens te berichten over de huidige omstandigheden en de inhoud van de pilot.

Door buiten onze invloed liggende omstandigheden zijn de beschikbare speeltijden zeer beperkt.
Door maatregelen in verband met het coronavirus verminderde de speelcapaciteit met ongeveer 30 % welke kon worden opgevangen door te gaan spelen in twee lussen van ieder 9 holes en met minder minuten tussen de starttijden. Door de weers- en baanomstandigheden moest daarna één lus gesloten worden, hetgeen de capaciteit verminderde met 50%.
Ook de donkere dagen speelden een negatieve factor terwijl het weren van greenfeespelers en Golf Chain-ers een klein positief effect had. Maar alles bijeen staat nu globaal 35 % van de normale speelmogelijkheden tot onze beschikking en dat allemaal terwijl de speelinteresse van onze leden toenam.

Door corona ontbreekt het ons aan veel andere tijdsbestedingen. Deze bijzondere omstandigheden leiden ertoe dat wij meer thuis zijn en velen van u willen derhalve meer golfen.
Deze omstandigheden hebben ook hun invloed op het aantal leden. Dat is de laatste maanden toegenomen, maar het totale aantal leden blijft nog steeds onder het ooit afgesproken maximale aantal leden van 900. Begin januari kende de vereniging 840 leden.

De sterk verminderde speelmogelijkheden en de toegenomen interesse gedurende vorig jaar leidden tot veel klachten en tot een aantal opzeggingen van het lidmaatschap en voornemens daartoe.
In november, december is reeds aangekondigd dat wij ons als gevolg hiervan beraadden over het reserveringssysteem. Wij verontschuldigen ons ervoor dat de aankondiging van de pilot op 15 januari door een technisch probleem laat was. Maar de leden die die vrijdag om 18.00 uur van plan waren te gaan reserveren voor de volgende maandag konden gewoon voor die maandag reserveren en ook voor nog twee dagen daarna, tenzij zij ook reeds voor die zaterdag en zondag gereserveerd hadden.

Verschillende reacties die wij ontvingen verwijzen naar de geldende overeenkomsten, reglementen en protocollen en er zijn leden die menen daaraan een onbeperkt speelrecht te kunnen ontlenen.
Dit is echter een misvatting; nergens wordt gesproken over een onbeperkt speelrecht, er wordt slechts gesproken over een volledig speelrecht binnen de speelmogelijkheden. Wel is vastgelegd dat de exploitant in overleg met de vereniging het gebruik van het golfcomplex middels een starttijden systeem mag reguleren.

Aanpassingen aan de reserveringsystematiek zijn al een paar keer gebeurd.
Vroeger werd de verdeling geregeld door het gebruik van de spiraal bij hole 1 totdat dit niet meer functioneerde. Daarna is het elektronisch reserveren ingevoerd.
Velen van u moesten daaraan wennen, maar daarna functioneerde het tot ieders tevredenheid. Nu is het zo dat genoemde externe omstandigheden ons min of meer dwongen om een ander systeem te testen in de vorm van de huidige pilot. Een systeem dat overigens bij meerdere andere clubs tot volle tevredenheid functioneert.
Deze pilot stelt niet dat u slechts maximaal drie keer binnen acht dagen mag spelen, u kunt alleen voor drie dagen binnen acht dagen reserveren en na de eerste speeldag weer bij-reserveren. Het verdeelt de speelmogelijkheden op een andere manier over alle leden. De speelrechten zijn in dit opzicht ook voor alle leden gelijk. Of het nu leden van het eerste uur zijn, of medioren of junioren, of het al dan niet hebben van een participatie, het maakt geen verschil. De essentie van een vereniging is juist een gelijke behandeling voor alle leden, in dit geval een goede verdeling van de starttijden over alle leden.

Buiten de bovengenoemde uiteen lopende reacties kunnen wij u over de ervaringen nog weinig vertellen, behalve dat alle dagen volgeboekt zijn. In vergelijking met de statistiek van vorige maand is de spreiding over de leden behoorlijk toegenomen. Relatief hebben meer leden vaker kunnen spelen.
Maar bij de huidige, door de omstandigheden beperkte, speelmogelijkheden valt er verder nog weinig te zeggen. Naar verwachting blijft dit zo totdat de omstandigheden weer normaliseren en wij een periode van grotere beschikbaarheid hebben gehad. Bijvoorbeeld indien er weer met twee lussen gespeeld kan worden en met flights van meer dan twee personen.

Zoals de eerste reacties al aangeven, sommige leden zijn positief anderen negatief. Wij zijn op zoek naar de balans en vragen daarvoor uw begrip. Wij verwachten dat zodra de niet door ons te beïnvloeden omstandigheden weer normaal zijn, die balans gevonden zal worden.
Wij vertrouwen op uw begrip, geduld en medewerking in deze.

Voor alles “wees voorzichtig en blijf gezond". Graag tot ziens op de baan!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Vereniging Golfclub Midden Brabant
en de exploitant van Golf en Countryclub Midden Brabant b.v.

Onze sponsoren

Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca