Menu

Jeugdlidmaatschap en Jeugdlessen

Wij hebben op onze baan en club een leuke en gezellige groep jeugd! Zin om te leren golfen? Dan ben jij van harte welkom bij ons!

  

Hieronder informatie over jeugd golf op Golfbaan Midden-Brabant:


 

Jeugdlidmaatschap

Jeugd kan op Golfbaan Midden-Brabant tegen een uitermate voordelig tarief lid worden. Zo kan jij op een laagdrempelige / voordelige manier de golfsport en Golfbaan & Golfclub Midden-Brabant instromen en verder ontdekken.

  1. ) t/m 18 jaar:  € 135,- Speelrecht per jaar (12 maanden) + € 20,- Clubcontributie per jaar aan de vereniging
  2. ) t/m 18 jaar waarvan een (groot)ouder lid is*: € 67,50 Speelrecht per jaar + € 20,- Clubcontributie per jaar aan de vereniging
    *1 kind per (groot)ouder, die lid is, krijgt 50% korting.

Een jeugdlid heeft onbeperkt toegang tot alle faciliteiten (inclusief gratis gebruik ballen driving range) van do t/m di + alle wedstrijden. Op woensdagen mag men alleen gebruik maken van de '9 holes Par 3 baan', de driving range, putting green, oefenbunker en chipping area (dus woensdag geen toegang tot de 18 holes wedstrijdbaan). De vereniging zorgt naast vele wedstrijden en jeugdactiviteiten ook voor: 1. NGF-pas, 2. Golfverzekering en 3. Handicapregistratie Q-kaarten/home-course).


Jeugdlessen

De jeugdlessen zijn leuk, gaaf, leerzaam en gezellig! De jeugdlessen zijn alleen mogelijk in combinatie met een jeugdlidmaatschap.

Voor jeugd hebben we een speciaal lesprogramma opgesteld. Deze lessen zijn alleen te volgen i.c.m. het jeugdlidmaatschap.
Het eerste jaar, als jij begint met golfen, zijn de helft van alle jeugdlessen gratis! Andere jaren zijn de kosten €125,- per kind. Het lesprogramma vindt meestal plaats op zondagen en het totale lesprogramma bestaat uit in totaal 16 uur jeugdles, verschillende oefenmomenten en diverse activiteiten/wedstrijden. Kijk hier voor de complete planning.

Hoe gaan jij (en je vrienden) leren golfen?

Wij werken volgens het speciale 5-stappenplan van de NGF voor jeugd waar je in kleine overzichtelijke stappen steeds verder komt. Elke stap wordt afgerond met een testje. Als je ´slaagt´ krijg je een bijpassend label dat je zichtbaar kan dragen.

Met de eerste drie stappen leer je alles over de techniek van de verschillende slagen, de belangrijkste regels en de veiligheid. Als je slaagt voor stap 3 ontvang je het ´Eagle-label´ en mag je zelfstandig op de par 3 baan spelen. Als je slaagt voor stap 4 mag je met jouw ´Albatros-label´ op de grote baan spelen. Na stap 5 onvang je de NGF pas met een echte club-handicap!

Heb je zelf nog geen golfclubs?

Geen probleem! Elke les staat er een leuke tas met de belangrijkste clubs voor jou klaar.

Hoe oud moet je zijn voor het 5-stappenplan?

Het speciale 5 stappenplan is speciaal voor jeugd t/m 14 jaar.
Ben je al 14 of ouder? Dan volg je het 9-stappenplan van de NGF. Ook jij krijgt les van een echte pro en je wordt ondersteund door een jeugdcoach. Ook voor jou hebben we tijdens de lesdagen golfclubs klaarstaan!

Wanneer vinden de lessen plaats?

De lessen vinden plaats op zondagen. Op dit moment zijn er 6 groepen met ongeveer 5 a 6 jeugdleden per groep. De groepen zijn ingedeeld op basis van leeftijd en niveau.

Per jaar zijn er dus +/- 16 lesuren voor jeugd i.c.m. het jeugdlidmaatschap! Het gehele lesprogramma met bijbehorende oefenmomenten en activiteiten/wedstrijden (waarvan het eerste halfjaar de lessen gratis zijn), is de volgende jaren €125,- p.p.

 

Onze sponsoren

Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca